4 Ağustos 2010 Çarşamba

Alix Avien Hydrating Cuticle Remover Gel

Scroll down for English :)


Bakım ürünleri serisinden gidiyorum yine :)

Normalde Kızılay'da yanından geçerken bakındığım oje sepetlerinde bu tarz ürünler olmuyor. Genelde yanımdaki insanlarla da içeri girmek istemediğimden bakım ürünlerine göz atma fırsatım olmuyor. Ancak stajdan dönerken beklediğim otobüs durağının yanında kozmetik deposu var :) Bu bakım ürünlerini oradan aldım. Bugünkü ürün Cuticle Remover Gel yani istenmeyen tırnak etlerini azaltmaya yarayan bir jel. Kutusunda tırnak etlerinize sürün, 2 dakika bekletin, sonra yedirip tırnak etlerini itin yazıyordu. Benim tırnak etlerimde ittirilecek pek birşey yok, ancak kuru olduklarından pul pul olup çirkin bir görüntü yaratabiliyorlar. Bu yüzden tırnak etlerini yumuşatıcı ve azaltıcı ürünler ilgimi çekiyor.



Renk verme amaçlı olmadığı için tırnak üzerinde fotoğrafını çekme ihtiyacı duymadım. Ancak bu üründen memnun kaldığımı söyleyebilirim. Normalde yağ bazlı tırnak eti yumuşatıcıları kullanıyorum, ancak gün içinde rahatsızlık verebiliyor çünkü genelde yağlı yağlı his bırakıyorlar. Bu jel gliserin bazlı olduğundan yağlı his bırakmıyor. Hatta gliserinin suyu çekme özelliği olduğundan dolayı her elinizi yıkadığınızda daha da nemlendireceğini düşünüyorum :)

Bu tarz ürünlerle ilgili bir uyarı yapayım: gerek yağ bazlı gerek gliserin bazlı olsun, her türlü nemlendirici krem tipi malzeme ojenin tırnağa tutunmasını engeller. Bu yüzden kesinlikle manikür yapmadan önce kullanmayın. Eğer ille öyle yapacağım diyorsanız kullandıktan sonra tırnaklarınızı asetonlu pamukla silin. Önceki yazıda dediğim gibi, manikürün ömrünün uzun olması için tırnak yüzeyinin olabildiği kadar hazırlanması, astarlanması gerekiyor. Ben şahsen tırnaklarımı boyadıktan ve oje kuruduktan sonra bunu sürmeyi tercih ediyorum.

This is a hydrating cuticle remover gel by the brand Alix Avien. You are supposed to put this on your cuticles, wait for 2 minutes, rub it in and push your cuticles back. It's glycerin based, and it doesn't leave an oily residue on fingers. Since it's glycerin based and glycerin holds water, I guess this might keep on hydrating your cuticles during the day as you wash your hands? :)

One warning, though. When you use a hydrating product like this, especially an oil based one, nail polish will slip off your nails. You have to use this after you polish your nails. That's how I use it, anyways.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bende normalde bu tarz ürünler kullanmam ama yazından anladımki kullanmak gerek :)

    YanıtlaSil
  3. Eğer kuruyan tırnak etlerin varsa tavsiye ederim :) Benimkiler soyuluyor, çirkin görünüyor gözüme, ben de nemlendiriyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...