10 Ekim 2010 Pazar

Ebru oje denemesi!

Scroll down for English :)

Yazın vaktim bolken arkadaşımla yaptığımız ebru yani water marbling denen naneyi göstereceğim bugün. Kullandığımız, ya da daha doğrusu kullanmayı denediğimiz renkler mavi-lacivert-mor-lila-bordo gibi renklerdi. Bazıları ışıltılı yani shimmer, bazıları da ışıltısız yani creme yapıdaydı.

İlk denemede başarıya ulaşamadık. Suya damlattığımız ikinci oje, dağılmış olan ilk damlanın içinde düzgün yayılmadı, üçüncü damlayı damlatana kadar sudaki ojeler kurudu gitti. Bazı damlalar ise suyun içinde top halini koruyarak dibe çöktü O_o Ama eninde sonunda başardık.

Bu arada, ben ebru yapmayı videolardan öğrendim, ancak hangisi en iyisidir bilemiyorum. Bu posta ekleyebileceğim anlaşılır bir tutorial videosu ya da blog postu olan varsa haber versin, eklemek isterim. Meğer Öykü çok güzel bir tutorial yazmış, ilk ondan okusaymışım yaşadığım sorunları hiç yaşamazmışım :)

İşte kullandığımız malzemeler :)



Arkadaşım Merve'nin tırnakları! Favorisinin yüzük parmağı olduğunu söyledi :P


Bunlar da benim denemelerim. Bütün parmaklarımı yapmaya uğraşmak istemediğimden daha deneysel çalıştım, sadece dört parmağımda farklı renk kombinasyonları denedim. Aklımda çok müthiş fikirler vardı ama ojelerin yapılarının aynı olması ve çok da opak olmamaları büyük bir sorun çıkardı. Örneğin işaret parmağımda ışıltılı yapıda bir lacivert ile ışıltılı yapıda bir mor kullandım. Altta ise ışıltısız lacivert renk var. Bu durumda morun rengi çok az belli oluyor. Yani ya ojenin yapısının farklı olması gerek, ya da rengin daha yüksek kontrastlı/opak olması gerek. Yüzük parmağımda ve işaret parmağımdaki örnekler daha başarılı.


Here is a water marbling I did with my friend when I had lots of free time in summer. The colours we used are navy, blue, purple, lilac sort of colours. Some of them are shimmers, some of them are cremes.
Our first try wasn't successful. The second drop we put in the water, on top of the already dissolved first drop, took a really long time to dissolve, and by the time we dropped the third drop, the whole thing was dried up. Other than that, some drops we put in the water kept their shape and sunk to the bottom of the cup O_o But we succeeded in the end.

The first picture shows our tools and polishes, the second picture is my friend Merve's nails. She said she liked her ring finger the most :)

The last picture is of my nails. I had patience only enough for four of my nails, so I did some experiments. I had fantastic ideas but polishes having the same finish proved to be a problem. The base color is a navy creme, and the two colors I used for marbling are a navy shimmer and a purple shimmer. Since they weren't very opaque, the whole thing just looks navy, you can barely see the purple. My conclusion is, you need to either use polishes with a different finish, or colors that have some contrast. The ones on my ring finger and pinky are more successful, as you can see.

I learned water marbling from videos, but I don't remember which one and I'd like to add a good quality, understandable link or a video in this post. If you can point me to a good tutorial, I'd be grateful.

4 yorum:

  1. Tatlım çok güzel olmuş :) bayıldımm. Link istemişsin işte:
    http://hangiojeyakismazkibana.blogspot.com/search/label/Marble%2FEbru%20Tekniği

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Yeşim :) Linki ekledim.

    YanıtlaSil
  3. canım senin son 2 yazın blogda bulunamadı hatası veriyor okuyamıyorum :(

    YanıtlaSil
  4. Youknow hangi iki yazı? Başlıklarını söyleyebilir misin? Bugün birkaç tane taslak post hazırladım ama yanlışlıkla iki tanesi silindi mi birşeyler oldu, belki onlar olabilir

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...