25 Aralık 2010 Cumartesi

Alix Avien dosyası: 232 üzerine siyah Nail Deco çatlayan oje

Scroll down for English! :)

Bu manikürü Alix Avien'in altın folyo ojesi 232yi ve siyah çatlayan ojesini kullanarak yaptım. Öncelikle altın folyo ojeden bahsedeyim. Soğuk tonlu bir altın rengi bu aslında. Resimde gördüğünüz tek kat sürülmüş hali. Aslında istediğim opaklığa kavuşmadı tek katta ama üstüne çatlayan oje süreceğimden çok da dert etmedim. Çok parlak, çok güzel bir renk. Damga yaparken kullanmak için almıştım, önce böyle sürmek kısmet oldu. Şişe resmini sonra ekleyeceğim izninizle.

Şimdi gelelin çatlayan oje hakkında düşündüklerime. Bence doğru kombinasyonlar tutturulmadığında çok da hoş bi konsept olmuyor ama folyo tipi ojelerin üstüne güzel göründüğünü test edip onaylamış oldum :P Yapı olarak bi ilginç. Sürdükten saniyeler sonra çatlama efekti oluşmaya başlıyor ve sürüş yönünüz çatlakların yönünü belirliyor bi nebze. Mat kuruyor ve pul pul dökülme eğilimi gösteriyor, bence üstüne top coat geçilmesi gerek. İnce kat sürerseniz küçük parçalar halinde kalıyor. Kalın sürerseniz ya da sürerken üst üste gelirse oje(sağ elimin resminde görebileceğiniz gibi) büyük parçalar oluşuyor. Sırf çatlakların büyümesini izlemek için bile alınır bence. Fiyatları 4.90 ytl, bence biraz pahalı. Ama yurtdışından alsam çok daha pahalıya gelecekti, o yüzden birşey demiyorum :P Tek kötü yanı ÇOK çabuk kuruması. On parmağa sürmeyi bitirdiğiniz anda fırçanın yukarı kısımlarında topak topak donuyor oje. O haliyle şişenin içine geri soktum fırçayı, umarım bildiğimiz ojedir de içine girince o topak topak parçaar geri sıvılaşmıştır. Yoksa bu oje çok çabuk kullanılamaz hale gelir.










Bu sağ elim, kontrol dışı daha kalın sürdüm ve daha az ve büyük parçalar halinde kaldı. Bulutlu havada ellerim çok beyaz çıkıyor, aslında beyaz tenli değilim o kadar ._.
This is my right hand, which looks super pale because of cloudy weather, I'm not pale in real life.




This is a manicure I made using Alix Avien gold foil 232 and the black crackle polish. Firstly I will talk about the gold foil. It's a cool toned gold color. The pictures are just one coat. It wasn't completely opaque but I didn't care because I was going to put crackle polish on top. The foil is very shiny and pretty. I got it for stamping nail art, but ended up using it first for this manicure.


Now for the crackle polish. I think it might end up terrible if good combinations can't be found color-wise, but I tried and tested it on foil polishes to prove it looks good :P It's consistency is a bit weird. The crackle effect starts seconds after you apply it, and the direction you apply the polish ends up the direction of the crackles. It dries matte and it has a tendency to flake off, I think top coat is a must. If you apply a thin coat, the crackles are smaller. If you apply a thick coat or go over the applied parts while painting, the pieces are bigger(as you can see in the right hand picture). I would buy this simply to watch the crackle effect happening :D The only bad thing about it is that it dries VERY quickly. Once you're done with all ten nails, you see globs of polish dried up at the top of the brush. I screwed the cap back on when I was finished, I hope the globs dissolve just like nail polish would. If not, I can see this bottle becoming unusable very quickly.

8 yorum:

  1. nie ben gördüm seni beyaz tenlisin :D bu arada evet bu siyah çok çok koyu ama ben pembeyi aldım dün denedim ve çok sıvı hatta acaba yanlışmı aldım diye hemen sürdüm metroda :D hayır çatladı :D sanırım siyahında kıvam sorunu var birtek :D bu arada evet alttaki altın renk cok guzel bendede var sanırım aynı renk

    YanıtlaSil
  2. Beyaz mıyım bilemedim benden daha beyaz arkadaşlarım var yanlarında zenci kalıyorum :) Ben mavisini de aldım ama sürmedim daha, deneyince yazarım..

    YanıtlaSil
  3. ben lacivertini aldım, ama tek hamlede süremiyorum öyle olunca bir tuhaf oluyor.bir tırnağa 2 seferde sürüyorum :) keşke fırçası rimmel'lerinki gibi büyükçe olsaydı.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş! Ben de siyah ve lacivertini aldım bu ojelerin. Lacivertini denedim, top coat istiyor bence.. Bir de Mugene gibi ben de tek hamlede süremedim :)

    YanıtlaSil
  5. Aynı şeyi ben de merak ediyorum, 2 kere kullandım ikisinde de fırçada topaklaştı; umarım şişede kurumaz böyle :/

    YanıtlaSil
  6. Dee Makeup, Mugene evet fırça daha büyük olsa tek hamlede sürülebilir belki. Rimmel hiç denemedim ama OPI geniş fırçalı, çok rahat ediyorum.

    Francesca, baktım erimiş gibiydi topak topak yerler, ümit var :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...