29 Aralık 2010 Çarşamba

Nasıl kusursuz manikür yapılır?

Scroll down for English :)

Aslında bu yazıyı benim hiç yazmamam gerek :P Çok nadir yaptığım birşey manikürü kusursuz yapmaya çalışmak. Çoğu zaman o kadar da umrumda olmuyor. Ama bazen kenarlarına bulaşan ojeyi silme ihtiyacı duyuyorum. Kulak çubuğuyla falan silin diyorlar ama imkansız bence ya o iş. Ben de Emerald Sparkled ve Lacquerized'da gördüğüm fırçayı asetona batırma yöntemini kullanıyorum :)

Gerekli olan şey aseton, fırça ve sildikten sonra fırçayı temizlemek için pamuk. Aslında bizim asetonlar yüzde yüz aseton değil, yabancı bloglarda saf aseton kullanıldığını görüyorum, simlileri falan daha iyi çıkarıyormuş. Dürüst olmak gerekirse, benim çok sevdiğim glass fleck tarzı ojelere bu yöntem çok işe yaramıyor, simler dağılıyor. Saf aseton kullansam çıkar heralde ama o da aşırı yanıcı ve döküldüğünde plastik yüzeyleri eritecek bişi olduğundan almam heralde. Fırça ise kırtasiyeden 3-4 liraya alınmış ince kesitli bir fırça. Ankara'dakiler için Kızılay'da Karanfil Sokak'taki Gür Ozalit favori kırtasiyem olmakla beraber bu fırçayı da aldığım yerdir. Kocaman fırça standı var zaten, çok güzel makyaj fırçası falan olarak da kullanılabilecek fırçalar var :P Bunun dışında bu fırçanın numarası Pebeo 3/8. İyi kullanabildiğiniz bi fırça bulursanız birkaç tane alın çünkü aseton fırçanın içine işliyor, metal kısım kopabiliyor. Ben asetonu kapağa döküyorum normalde.










I should NOT be making this post :P Perfect manicures is rarely something I put effort in. Most of the time I just don't care. But sometimes I feel the need to clean the polish that gets on my cuticles. They say use a q-tip but that just doesn't work. So I do the brush and acetone trick I saw on Emerald Sparkled and Lacquerized :)



The things you need are nail polish remover, a brush and a piece of cotton to wipe the brush. I see bloggers using pure acetone, it would remove glitters and glass fleck better. To be honest, nail polish remover doesn't really work on glass flecks when you want to do clean-ups. It would be easier to use pure acetone, but pure acetone is dangerous. It will ruin plastic surfaces and it's very inflammatory, so I don't use it. The brush is from the craft store. Cheap and bought in multiples is even better, because the acetone eats away at the glue that keeps the brush together. I usually just pour some remover in the cap.

7 yorum:

  1. Süper bir post olmuş bu! :)
    Oje de ayrı bi güzel. Kullandığın fırça da harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Fırçanın numarasını öğrenebilirmiyim :)

    YanıtlaSil
  3. eline saglik cok guzel anlatmissin =)

    YanıtlaSil
  4. Hemen deneyeceğim hemen ve ince bir fırça olmalı herhalde değil mi? Bende kulak çubuğuyla temizlemeye çalışıyorum ama olmuyor.

    YanıtlaSil
  5. Aaa teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :) Tahmin etmezdim :)
    İrem posta ekledim numarasını burdan da söyleyeyim, Pebeo 3/8 fırçanın numarası.
    Joey Potter ucuna doğru inceliyor evet. İnce ve sert olması lazım yoksa sürüklerken yamuluyor.

    YanıtlaSil
  6. I knew acetone was bad but I didnt think of it taking the glue off the brushes, thats got me thinking now, although I've never had a problem.
    http://totallypolishedbeauty.blogspot.com/
    Follow me?

    YanıtlaSil
  7. Thanks for the comment, Aryn! I've already noticed the metal part becoming loose on my brush. Maybe I got a bad brush :P

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...