16 Temmuz 2011 Cumartesi

Yazlık frankenler

Scroll down for English! :)

Bu ojeleri İstanbul buluşmasında Deniz'e OPI'ın Stranger Tides koleksiyonundan aldığı ojelerin şişelerinde yanyana duruşlarını ve renklerini çok beğendiğim için yaptım. Renkler birebir aynı olsun diye çok uğraşmadım, kafama göre beğendim sürüyorum :) Kullandığım renkler Pastel rakı beyazı ojesi(aslında opak beyaz aldığımı sanmıştım, bu yüzden hepsini yarıya kadar boşaltıp üzerine normal beyaz oje eklemem gerekti), Pastel siyah oje(tavsiye etmiyorum, içindeki pigmentler büyük büyük olduğundan ojeye çok yakından bakınca nokta nokta görülüyor), Pastel haki oje, Golden Rose 222, Golden Rose çamur rengi oje ve hatırlayamadığım bir mor oje. Hepsini farklı ojelerde kullandım tabi çorba yapmadım :P Renklerden anlaşılıyo bence hangisinde ne renk kullandığım. İlk yeşil olanını sürdüm, çok beğendim. Pembe olanını da diploma töreninde normal insan olmak için sürmüştüm, ancak erkek arkadaşım "Yine olamamışsın normal insan, hayalet gibi garip bi oje bu" dedi :D



I was "inspired" by the OPI Stranger Tides collection to make this set of polishes. I used black, white, khaki, turquoise, purple and taupe polishes, I think you can figure out which colors went into each polish :P I didn't try to make exact duplicates, just went with what I liked. I really like these colors and wore the green one first. I then wore the pink one to my graduation ceremony, in attempt to act like a normal person but my boyfriend disagrees, saying that it's a ghostly weird color :D Ah well. :P

9 yorum:

  1. pastelin siyah ojesi niye öyle bi garip sahiden, un gibi..
    bu yeşil süper bu arada hehe

    YanıtlaSil
  2. hepsi çok güzel olmuş, ben pembeyi de çok beğendim =)

    YanıtlaSil
  3. Frankenler süper ilk baştaki yeşil harika :)

    YanıtlaSil
  4. Nemo hangi siyah oje iyidir söyle de alam?
    Teşekkürler kızlar sürer sürer koyarım bloga :)

    YanıtlaSil
  5. renkler harika ama teker teker söylediğin ojelerden opak beyaz içöinemi kattın caım anlamadım nasıl yaptığını
    keşke kullandığın ojeyle ortaya çıkan ojeyi yanyana koysaydın :) en sondaki ojeyi neyi neyle karıştırdın çoooooooook güzel olmuş;)

    YanıtlaSil
  6. verita siyah güzel, konad da oluyo tek katta opak falan. alix avien veya golden rose siyahı güzel.

    YanıtlaSil
  7. Yıldız açıklayayım,
    En soldaki: beyaz içine Pastel 25 numara haki, ve siyah oje karıştırdım
    Soldan 2.: beyaz içine Golden Rose'un taupe(çamur) rengi ojesinden ve siyah oje karıştırdım
    Soldan 3.: beyaz içine azcık mor ve siyah oje karıştırdım
    En sağdaki: beyaz içine Golden Rose 222 ve siyah oje karıştırdım.
    Beyaz renk oje içine istediğimiz herhangi bir renk damlatarak renk tonunu yakalıyıp sonra da siyah damlatarak rengi soldurabiliriz :)Siyah ojeden azar azar koymak gerekiyor, biraz puslanması, grimsi soluk görünmesi için koydum o yüzden fazla koyultmamak gerekiyor rengi.

    Opak beyaz oje kullanmak en mantıklısı. Ben bilmeden rakı beyazı aldım, fazla saydam olacağı için şişelerin bi kısmını boşaltıp üzerine başka opak beyaz oje ekleyerek opaklaştırmam gerekti. 4 şişe rakı beyazı almışım boşa gitmesin diye böyle yaptım. Sonuç olarak yaptığım ojeler 3 katta opaklaşan yapıda oldu.

    YanıtlaSil
  8. Franken lere bayıldımmm :) Nasıl opaklar onlar öyle ..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...