26 Kasım 2011 Cumartesi

Holografik top coat tek başına sürülmüş hali

Scroll down for English! :)

Başka ojelerin üstüne sürmek için şeffaf yaptığım holografik cilayı tek başına 3 kat sürünce böyle oluyor. Bir daha böyle sürer miyim bilmiyorum ama çok hoşuma gitti. Ruh gibi, hayalet gibi oldu, direk güneş ya da ışık olmayınca da çok ilginç görünüyor.







This is my spectraflair holographic topcoat worn on its own, 3 coats. I don't know if I'll wear it like this again but it looks very interesting. It's ghosty and otherworldly, in a way.

16 yorum:

  1. Basakcim harika gorunuyor gercekten!
    http://www.nzlsyn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel Frankenpolish elde etmissin. Peki hangi Top Coat ile karistirdin tozu? Bende gecenlerde bir tane yaptim ama sonucunu sevemedim bir türlü. Seche Vite ve Loreal'in Top Coatlarini karistirarak, bir kamisin ucuyla azicik toz koydum ve garip oldu bence..... bu aradada gitti güzelim Seche Vite'm :(...

    YanıtlaSil
  3. başakçım mutlaka tek başına da sık sık kullanmalısın. Manikürün güzel olduğu için inan bana asla hayalet görüntüsü değil aksine fazla bakımlıbir görüntü veriyor :)

    YanıtlaSil
  4. Lovely! Will be interesting to see it layered over another polish. :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim yorumlar için :) Hayalet gibi görünmesini iyi anlamda demiştim aslında, ilginç oldu anlamında :)

    MagiccCat, aslında çok karışık bi yöntem kullandım cila için. Bu tozun normal cilalarda çöktüğünü öğrendim, ve simli ve holografik ojelerin içinde parçacıkların asılı kalması için ojelerin içinde ekstradan olan malzemeyi araştırdım. Kil türevi birkaç malzeme var ve en önemlisi steralkonium hectorite diye bişi var. Bu malzemeyi aradım, bunun yerine kullanılabilecek şeyler aradım, TKB trading suspension base diye birşey yapıyor sırf bu amaç için. Pigmentlerin içinde asılı kalacağı bir cila, More Nail Polish bundan alıp birbirinden güzel ojeler yapıyor mesela ama TKB trading daha yeni yurtdışına kargo göndermeye başladı, ve Türkiye'ye gelme ihtimali sıfır.
    Benim de aklıma şöyle birşey geldi. Büyük simli uyduruk bi oje alırsam hem içinde pigmentin asılı kalacağından emin olurum, hem de içine çözücü döküp simleri file gibi bişeyle süzerek kendi suspension base'imi elde ederim diye düşündüm. Gabrini'nin içinde kalp şeklinde büyük simleri olan bir ojesini aldım, incelttim, süzdüm, kalpli simleri attım, cilayı şişeye geri döktüm, ağzını bir iki gece açık bıraktım ve koyulaşmasını bekledim. Spectraflair'i de içine öyle döktüm. Tamamını asılı tutmayı başaramadım ama kullanılabilecek durumda şu an, mutluyum yani. Sen ne gibi bir problem yaşadın? Renklere karıştırınca çökmüyo ama renkler holoyu biraz söndürüyo gibi..

    YanıtlaSil
  6. Olivia, I put it over Essie Smooth Sailing, you can see it here: http://ojevitrini.blogspot.com/2011/11/spectraflair-holografik-top-coat.html

    YanıtlaSil
  7. Bilgilerin icin t.ederim. Bunlari kaale alarak googlecigime sorucam.. ;-)

    Bendeki sorun rengin sendeki gibi peri isiltisi gibi olmamasi. Sönük ve griyimsi bir top Coat elde ettim ve sürünce sanki tirnaklarima iyi sürülmüyor gibi. Hatta 2 tane kursun top'da attim icine, iyi dagilsin diye. Ama nafile... Seche Vite Top Coat'u bilirsen eger, cok akiskan degil, kivaminin tam buna uygun oldugunu düsünmüstüm.. Ve dedigim gibi azicik koydum tozdan, daha da da biraz fazla koysaydim herhalde daha kötü olucakti. :(

    Nerdeyse daha 1 g Spectraflair'im var, ama basarisiz olucak diye, ojelerimle deney yapmak hic gelmiyor artik icimden..

    YanıtlaSil
  8. Dilek sıra gelmez de sürmem yoksa sevmediğimden değil :D
    MagiccCat, güneş ışığında ya da güçlü ışıkta da mı sönük duruyo? Bi de nereden almıştın sen? Spectraflairin de farklı partikül boyutları var mesela, bu 35lik olanı, en büyüğünden yani. Renkli ojelerle karıştırınca aldığı hali görünce ben de deneylere ara verdim, ben sadece 1 gram almıştım korka korka koyuyorum zaten :)
    Seche Vite'in içine koymak mantıklı aslında, hem holografik hem de çabuk kuruyan top coat güzel olur. Gün ışında fotoğraf çekersen fikir yürütebilirim belki :)

    YanıtlaSil
  9. Yok holografik yapiyor yine günesde, ama mat gibi iste... bir gün ellerimde oje olmayipta günesi yakalarsam, unutmazsam fotoraf cekerim, sanirim o zaman ne demek istedigimi anlarsin. Ben ebay'den aldim ve orda yaninda hic bir yazmiyordu malesef. Bu konular nerdeyse uzmanlik alani gibi ;-)

    YanıtlaSil
  10. Gölgede bütün holografik ojeler mat oluyor aslında ama bilemedim şimdi. Ebay'deki 25lik olandan sanırım, bi de 14lük var.

    YanıtlaSil
  11. Benimkisinde sayi yoktu Basak.. Bak burdan aldim: http://www.ebay.de/itm/SpectraFlair-HOLOGRAPHIC-PRISMATIC-NAIL-POLISH-PIGMENT-1-gram-of-coarse-grade-/280772765002?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415f5c654a#ht_819wt_1396 (eger link yazmamin sakincasi yoksa tabii?..)

    YanıtlaSil
  12. Coarse grade, benimkiyle aynı yani. Zaten chameleon pigment de olacak dediğine göre o da More nail polish'ten almış :)

    YanıtlaSil
  13. Şu var ya şu! Resmen dünyanın en güzel şeyi!!!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...