25 Mart 2013 Pazartesi

Manic Panic ile mavi/turkuaz/mint saçlar

Merhaba! Size saçlarımı göstermek istedim. Çılgın renkli saçlar çok hoşuma gidiyor. Bu sene cesaret ettim ve saçlarımı boyadım. Nasıl yaptığıma gelirse, kuaförde saçlarımın uçlarını platin rengi olana kadar açtırdım. Saç bu işlemle zarar görüyor ve yanma ihtimali var, ancak kuaförünüze güvenirseniz sorun olmuyor. Olabilecek en açık renk olması çok önemli, yoksa boya hem çok daha çabuk akıyor, hem de çirkin renklere dönüşüyor. Benim ilk açtırma denememde yeterince açılmadı, ertesi gün tekrar açtırdım. En üst kısımlarının yeterince açılmaması gibi bir sorun oldu bu sefer de, ama uçları platin olduğu için sorun olmaz herhalde dedim. Uçlarında çok güzel tuttu ancak yeterince açılmayan kısımlar(ki fotoğraflarda hiç görülmüyor) çok daha çabuk aktı ve açık renkli bir çizgi gibi göründü bir süre.
İlk önce Manic Panic Shocking Blue ile boyadım. Daha sonra aktığı zaman Enchanted Forest ile boyadım. Sonra o da aktı ve güzel bir mint yeşili oldu. Tekrar altını çizmek istiyorum, platin olmasaydı saçlarım, böyle güzel bir pastel ton olmazdı akınca. Uzun lafın kısası çok memnunum. İyi ki cesaret edip saçımı açtırdım, iyi ki boyaları aldım. Boyaları nereden aldığıma gelecek olursak:


Bayadır araştırıyorum nereden ne marka renkli boya almak lazım diye, gönül rahatlığıyla bu markayı ve Türkiye şubesini önerebilirim. Fiyatları da yurtdışı fiyatlarına göre çok uygun. Ben bundan sonra ne renk boyamak istediğime karar verebildiğim anda tekrar sipariş vereceğim. Bu boyaların en güzel yanı saç kremi gibi olmaları. Önce saçınızı açtırdığınız için bu boyaların içinde saç rengi açmaya yarayan hidrojen peroksit ve amonyak maddeleri yok. Sadece renk vermeye yarayan maddeler var(onların ismi nedir bilmiyorum artık :P) Boyayı saçınıza sürüyorsunuz, istediğiniz kadar tutabiliyorsunuz. Ben genelde 2-3 saat tutuyorum en az, gerçekten bir şey olmuyor.

Bu arada saçımın doğal hali 3. fotoğraftaki gibi dümdüz. Dalgaları Fakir Juliet marka maşa ile yaptım.
Manic Panic Shocking Blue
Shocking Blue, aslında baya mavi ama yeşil gibi çıkmış
Shocking Blue akmış hali


Üzerine Enchanted Forest boyadım
Enchanted Forest akmış hali


19 yorum:

  1. Süpeeer olmuuuuş !! Ben de zamanında kendi kendime kırmızıya,fuşya ve mor boyamıştım saç uçlarımı,yanlarden bir kısım perçemleri falan ama artık fazla oynayamıyorum saçlarım baya yıprandığı ve azaldığı için :( Çok yakışmış,hemen bozma bence tadını çıkar !

    YanıtlaSil
  2. Çoook güzel olmuş *.* Saçlarıma boya değince buklelerim bozulmasa ve hastanede laf etmeseler bende çok istiyorum ♥

    Bu arada sende mi Ankara'dasın?? Cepa'daki fotoğrafı anladım hemen :D
    Bir sonraki buluşmamızda seni de görmek ve seninle tanışmak çok isterim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik ufak bi parça olabilir aslında :) Ankaralıyım evet, bayadır blog takip etmediğimden farkına bile varmamışım Ankara'da da blog buluşmalarının olduğunun :) Gelmek isterim tabi ki ben de :)

      Sil
  3. harika! akmış hali daha güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de akmış halini daha çok sevdim, teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Bayıldımm :) Bende yazın mora boyatmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Enfesss ilk gördüğümde de çok beğenmiştim bigün denemek istiyorum ama benim saçlar kısa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa saça da güzel olur niye olmasın :)

      Sil
  6. Benimde saçımda Atomic turquoise var dalgalı saçda çok güzel duruyor dimi:) Enchanted Forest'ın akmış hali çoooook güzel benimki daha yeşilimsi oluyor akınca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben akınca yeşilimsi olacağını bildiğim için önce maviye boyadım aslında :) Yeşil çok riskli bir renk, düzgün açılmayınca çok kötü duruyor. Benim de biraz kötü gibi aslında ama fotoğraflarda süper çıktı, şikayet etmiyorum :P

      Sil
  7. Nefis olmuş, dönüştüğü renk de saçındaki duruşu da çoook güzel:) Ne biçim de beğendim.

    YanıtlaSil
  8. Bende manic panic muptelasiyim su acma derdi de olmasa ne guzel olur :) ve senin saclar harika olmus bende bu tonlarda dusunuyorum

    YanıtlaSil
  9. clasic mi kullandın ?

    YanıtlaSil
  10. Çook yakışmış! *.*
    Benim blue'm biraz daha koyu duruyor ^^'

    http://nerdquik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Ya ben de on beş tatilde bpyatacağım saçların muhteşem olmuş ama senin aksine ben esmerim yani sence mor mu mavi mi bilemedim yardımcı olur musunnn?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...