14 Ekim 2010 Perşembe

Franken!

Scroll down for English :)

Franken, yani frankenpolish, oje bloggerları arasında evde farklı renklerin karıştırılmasıyla yapılan ojelere takılan ad. Çok şirin değil mi :P Bu renk elimde OPI'ın Jade is the New Black ojesi yokken, ona benzer birşeyler yapmaya çalışırken ortaya çıktı. Kullandığım ojeler She siyah beyazı karıştırarak elde ettiğim gri, Alix Avien lacivert ve Claire's sarı. Kullandığım şişede beyaz sedefli bir oje vardı, onu attım gitti.

Yüzük parmağımda ise kırtasiyeden aldığım mavi ve yeşil simlerin karışımı var. Bununla ilgili kısa bir vidyo çekebilirim ama şimdilik yazıyla anlatayım: boş kibrit kutusuna biraz mavi, biraz yeşil sim döktüm. Top coat olarak kullandığım cilanın fırçasında gözle görülebilir bir damla varken fırçayı simlerin üzerine değdirdim, böylece o damlaya simler yapıştı. Alabildiğiniz kadar çok cila kullanırsanız daha çok sim yapışır, tırnakta daha çok yer kaplar. Sonra oje sürer gibi o simli damlayı tırnağınıza sürüyorsunuz. Biraz koyu kıvamlı oluyor ama bu yöntem şeffaf cilaya sim döküp tırnağa sürmekten çok daha az uğraştırıcı. Cilaya sim dökmek ile ilgili yaşadığım sorunları da başka bir yazıda paylaşacağım.








Franken is short for frankenpolish. So cute :P This is a franken I made using grey, yellow and navy with OPI's Jade is the New Black in my mind. I made an accent nail on my ring finger using blue and green glitter from the craft store. I might do a tutorial video on this later, but for now I'll just write: I mixed green and blue glitter on a matchbox. Then I took the brush of my topcoat with a visible drop of product, and pressed it on the little glitter mountain. That way, that drop collected the glitter and became a paste that I smeared on my nail. I find this technique much easier than making glitter nail polishes out of glitter and clear nail polish. I will write about the problems I had with makng glitter nail polish later.

4 yorum:

  1. of of, harika bir renkmiş bu. denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Boş şişen varsa kesin dene :)

    YanıtlaSil
  3. hayirli olsun MAC ojelerin =) Bad Fairy'i begeneceksin, emin ol =) Evet belki diger ikisi kadar degisik degil ama koleksiyonun en orijinal rengi, sakin elden cikarma (digerlerinin aynisi orly'de var)
    franken'ini cok begendim =)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlısıyla birazdan resimleri yükliyip bi post hazırlıycam MAC ojeleriyle ilgili, Bad Fairy'yi sırf orjinal olduğu ve limited edition olduğu için aldım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...