14 Kasım 2011 Pazartesi

Spectraflair Holografik Top Coat

Scroll down for English! :)

Holografik oje çılgınlığını bi üst seviyeye taşıdım ve bu ojelerde kullanılan pigmenti buldum. JDSU diye bir firmanın ürettiği, Spectraflair denen çok ince yapıda bir toz. Araba boyamak için kullanılıyor. Çok muhteşem lineer holografik özelliği var. Şeffaf cilaya fırçayı toza bulayarak bi miktar toz karıştırıp normal ojelerin üzerine sürmek ve holografik etki yaratmak için top coat yaptım. Sonuç aynen beklediğim gibi oldu :D Pigment dibe çöküyor birkaç saat içinde, ama karıştırdığınız zaman bütün tırnaklara sürecek kadar bi vakit asılı kalıyor, zorluk yaşanmıyor yani. Bu resimlerde Smooth Sailing üzerine 2 kat holografik top coat sürdüm, üzerine de çabuk kuruması için China Glaze Fast Forward top coat sürdüm. Hızlı kuruyan top coat hep kullanırım, holografik ojelerin etkisini azaltmasıyla ünlüdür topcoatlar ama bunun etkisini azaltmadı :) Niye daha çok pigment koymadın da tek kat sürülen bişi yapmadın diycek olursanız, alttaki ojenin rengini açmayacak, siyahı gri kırmızıyı pembe göstermeyecek bir top coat yapmak istedim.









I finally jumped on the Spectraflair bandwagon :D Spectraflair is a holographic pigment that is used in car painting, but it also happens to be the same thing as used in holographic nail polishes. This is my first franken, which is a holographic top coat. I wanted to make something that wouldn't turn black into gray and red into pink, so pictured is two coats over Essie Smooth Sailing. I love the linear strong holographic effect. I did this by dipping the brush into the pigment and mixing, because I didn't want to make a mess with the powder.

21 yorum:

  1. hooooloooooooo *_* Holografik oje böyle olur işteeee

    YanıtlaSil
  2. İnanmıyorum sana valla bravo :D Sorması ayıp nerden buldun o tozu :)))

    YanıtlaSil
  3. Gorgeous! I need to get some Spectraflair. :D

    YanıtlaSil
  4. this is magic! =)

    YanıtlaSil
  5. Sen baya baya aşmışsın bu işi:)) Süper diyorum burdan sana ıslık çalıyorumm O.o

    YanıtlaSil
  6. İşte sırrı bulduk !! Bloggerholo olsun adı :D Hadi herkes üretime geçsin harbiden nerden aldın nasıl aldın hemen söylemelisin canımm :)Meslek sırrı olmaz bu işin :D

    YanıtlaSil
  7. Söyleyeyim gizli saklım yok doğru dedin :D http://morenailpolish.blogspot.com/ bu blogu yazan kadın hem Spectraflair, hem de üç çeşit çok güzel yanardöner toz satıyor. Dördünden de aldım, bikaç gündür ojelerle oynayıp duruyorum :D Blogun sol tarafında ödeme bilgileri, iletişim adresi falan bulabilirsiniz. Yanlız bu blogger Avustralya'lı ve kargonun gelmesi çok uzun sürüyor, 3 haftadan uzun sürdü bana gelmesi ve çok gerildim gümrüğe takılacak diye, çünkü küçük kavanozlarda geliyor ve makyaj malzemesi sanılabilir. Makyaj malzemesi sanılmayı geç ilaç uyuşturucu falan sanacaklar diye korktum çünkü tozlar beyaz gibi. Üstelik satışı yapan kişi blogger olduğundan kargo kaybolursa geri ödeme yapamıyorum diyor, ve pahalı pigmentler, risk alıp almamak size kalmış yani.

    YanıtlaSil
  8. Bu arada, holografik oje yapıp satar mıyım bilmiyorum çünkü çok pahalıydı, ama aldığım diğer üç yanardöner pigmentlerden top coatlar yapıp satmayı düşünüyorum, güzel ışık olsun fotoğraflarını koyayım sipariş almaya başlıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar pahalı canım bunlar mesela bi paket kaç 20 tl falan mı ?

    YanıtlaSil
  10. holografik tozlar 15 dolar+2.5 dolar kargo+gelmeme riski diyim :)

    YanıtlaSil
  11. Ben vazcaydım uğraşamam hahaa :D

    YanıtlaSil
  12. Aman yaaa :D Sen yap o zaman bol bol canım :D

    YanıtlaSil
  13. Yapıyorum bile :) Çok güzel canlı bi lacivert, teal, haki ve bordo yaptım :) Yarın da OMG koleksiyonundan aldığım ojeler geliyo her tarafım holo doldu heheh.

    YanıtlaSil
  14. Ohaaa süper :D:D:D Herika sen yap bizde bakalım :)

    YanıtlaSil
  15. Muhteşem olmuş! Tebrik ederim, gerçekten araştırmacı ojecilik bu :)) rio böyle bir deneme yapacağından bahsetmişti, merakla bekliyordum ben de :)

    YanıtlaSil
  16. Hehe, Catrine Arley bunun yaninda sonuk kalmis. 10 numara.

    YanıtlaSil
  17. Wow!! Beautiful!! I love this top coat :D

    YanıtlaSil
  18. Bu çok güzelmiş.Biraz geç görmüşüm sanırım ama:S
    Güle güle kullan.(:

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...